Αντιμετωπίστε τους πόνους περιόδου με τα όπλα της Φύσης

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου το λεγόμενο προεμμηνορροϊκο σύνδρομο – PMS. Είναι ένα σύνδρομο που συνοδεύεται από μια σειρά από συμπτώματα που συμβαίνουν τακτικά πριν την εμμηνόρροια, όπως πόνο στην κοιλιά, πρήξιμο στο στήθος, κατακράτηση υγρών , κακή διάθεση, έντονος πονοκέφαλος. Αν και οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην άμεση χρήση παυσίπονων, υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής και μακροπρόθεσμα.

Είναι Ασφαλή η Χρήση των Αιθέριων Ελαίων στα Παιδιά;

Η αρωματοθεραπεία απέκτησε αναγνώριση στον ιατρικό τομέα ως μια ασφαλή και εξίσου αποτελεσματική προσέγγιση για την ανακούφιση από διάφορες ασθένειες σε σύγκριση με τη χρήση συνθετικών φαρμάκων. Αυτό οφείλεται στις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες που είναι παρούσες στα φυτά από τα οποία εκχυλίζονται.

Θεραπευτικές Ιδιότητες της Φαρμακευτικής Κάνναβης

Με τον όρο «φαρμακευτική κάνναβη» περιγράφει τα προϊόντα του φυτού της κάνναβης τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ασθενείς για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων. Το φυτό της κάνναβης χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια από αρκετούς πολιτισμούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Tα Βότανα που βοηθούν τη Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύμπτωμα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας, το 16% των Ελλήνων αντιμετωπίζει πρόβλημα με το έντερό του τουλάχιστον μία φορά στους 12 μήνες, ενώ το 20% το έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.