Αιθέρια Έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Το καλοκαίρι το πρόβλημα των εντόμων γίνεται ολοένα και πιο έντονο.  Πολλές φορές ακόμα και ένα τόσο δα κουνουπάκι μπορεί να μας χαλάσει τη βραδιά ή ακόμα χειρότερα τον ύπνο. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά, με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς να επιβαρύνετε το χώρο σας με χημικά και εντομοκτόνα, H φύση έχει τον τρόπο να σε απαλλάξει από αυτά.

Τι είναι εναλλακτικές μορφές Θεραπείας;

Η ορολογία της εναλλακτικής και συμπληρωματικής θεραπείας (Alternative and Complementary Medicine- CAM), έχουν γίνει αποδεκτές στην παγκόσμια βιβλιογραφία και αποτελούν γενικότερη κατηγορία παραδοσιακών πρακτικών ιατρικής. Σαν όρο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι: ««Η εναλλακτική - συμπληρωματική ιατρική, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που δεν αποτελεί μέρος των παραδόσεων της χώρας και δεν έχει ενσωματωθεί στο κυρίαρχο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης» (World Health Organization (WHO), 2012).

Αντιμετωπίστε τους πόνους περιόδου με τα όπλα της Φύσης

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου το λεγόμενο προεμμηνορροϊκο σύνδρομο – PMS. Είναι ένα σύνδρομο που συνοδεύεται από μια σειρά από συμπτώματα που συμβαίνουν τακτικά πριν την εμμηνόρροια, όπως πόνο στην κοιλιά, πρήξιμο στο στήθος, κατακράτηση υγρών , κακή διάθεση, έντονος πονοκέφαλος. Αν και οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην άμεση χρήση παυσίπονων, υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής και μακροπρόθεσμα.

Είναι Ασφαλή η Χρήση των Αιθέριων Ελαίων στα Παιδιά;

Η αρωματοθεραπεία απέκτησε αναγνώριση στον ιατρικό τομέα ως μια ασφαλή και εξίσου αποτελεσματική προσέγγιση για την ανακούφιση από διάφορες ασθένειες σε σύγκριση με τη χρήση συνθετικών φαρμάκων. Αυτό οφείλεται στις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες που είναι παρούσες στα φυτά από τα οποία εκχυλίζονται.

Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες της Κάνναβης

Με τον όρο «Θεραπευτική κάνναβη» περιγράφει τα προϊόντα του φυτού της κάνναβης τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ασθενείς για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων. Το φυτό της κάνναβης χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια από αρκετούς πολιτισμούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.