‘’Αποτοξίνωση’’ Βοηθήστε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες φυσικά.

‘’Αποτοξίνωση’’ Βοηθήστε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες φυσικά.

 

Συχνά ακούμε ότι για πολλά από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε ευθύνονται οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να έχουν αρνητικές συνέπειες στο σώμα και το δέρμα μας.

Με τον όρο τοξίνες εννοούμε κάθε χημική ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού και μπορεί να τον βλάψει. Επίσης είναι πιθανό το ίδιο το σώμα να παράγει τοξίνες. Πρόκειται για τα τελικά προϊόντα του φυσικού μεταβολισμού, τις ορμόνες του στρες και των υποπροϊόντων της λειτουργίας των βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό.
Ο οργανισμός απαλλάσσεται από αυτές μέσω των απεκκριτικών του οργάνων (συκώτι, έντερο, νεφρά, δέρμα) και των μηχανισμών που διαθέτει. Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά. Το 75% της απενεργοποίησης των τοξινών στον οργανισμό διενεργείται στο συκώτι και το υπόλοιπο 25% στο έντερο.  Σήμερα, όμως, η κακή διατροφή, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες και άλλες αιτίες επιβραδύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός. Έτσι, οι τοξίνες δεν απομακρύνονται με τις φυσιολογικές διεργασίες και αποταμιεύονται στο δέρμα, τα μαλλιά, το πεπτικό και το λεμφικό σύστημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης προβλημάτων.
Η εφαρμογή μιας detox θεραπείας αποτελεί σημαντικό βήμα για τον οργανισμό καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αποβάλλει ό,τι μπορεί να του δημιουργεί προβλήματα, ενώ παράλληλα θα τον αναζωογονήσει. Η αποτοξίνωση μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Η σωστή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, ο καλός ύπνος και η αποτελεσματική διαχείριση του στρες εξασφαλίζουν ότι καθένα από τα όργανα και συστήματα αποτοξίνωσης του οργανισμού λειτουργεί ομαλά ώστε να αποτρέψει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Βότανα για αποτοξίνωση

Η φύση για άλλη μια φορά, μπορεί να μας βοηθήσει απλόχερα στην προσπάθεια για αποτοξίνωση. Τα πιο αποτελεσματικά βότανα για αποτοξίνωση είναι:

Γαϊδουράγκαθο. Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται ο βασιλιάς για αποτοξίνωση συκωτιού! Η σιλυμαρίνη, η πιο δραστική του ουσία, προκαλεί μεταβολές στη μεμβράνη των ηπατικών κυττάρων, εμποδίζοντας έτσι τις τοξίνες να εισχωρήσουν σε αυτά. Επιπλέον, συμβάλλει στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων στο ήπαρ και βοηθά στις παθήσεις της χολής.
Τσουκνίδα. Οι διουρητικές της ιδιότητες καθιστά την τσουκνίδα ιδανική για αποτοξίνωση, καθώς και για μείωση των κατακρατήσεων και του πρηξίματος. Η τσουκνίδα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, βοηθώντας έτσι και στον καθαρισμό του αίματος.
Ταραξάκο ή Dandelion. Ίσως το πιο δυνατό φυσικό διουρητικό, το ταραξάκο ή αλλιώς πικραλίδα βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνση τοξινών, ενώ συμβάλλει στον καθαρισμό των νεφρών, του συκωτιού και της χολής. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση καλίου (περίπου 5%), εξισορροπώντας έτσι τους ηλεκτρολύτες που ενδεχομένως να χάνονται με την ούρηση.
Πράσινο τσάι. Έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμά την παχυσαρκία και τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν πράσινο τσάι με καφεΐνη έχασαν περισσότερα κιλά, αλλά και αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη παρατήρησαν μείωση της περιφέρειας της κοιλιάς τους και του σωματικού βάρους τους. Οι ερευνητές υποθέτουν, ότι η καφεΐνη βοηθάει στην οξείδωση των λιπαρών και συνεπώς στο αδυνάτισμα. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλει και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Είναι, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμμετέχει στην πρόληψη της δημιουργίας ελεύθερων ριζών.
Λεμονόχορτο. Διαθέτει ιδιότητες που βοηθούν αποτελεσματικά την αποτοξίνωση του οργανισμού, αυξάνοντας τον αριθμό και τη συχνότητα της ούρησης. Η ιδιότητα αυτή, οδηγεί στην αποβολή των τοξίνων και στον καθαρισμό της γαστρεντερικής οδού, του ήπατος, του πάγκρεας, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Επιπρόσθετα, εξαλείφει τις τοξίνες του ουρικού οξέος.


Detox – Το Αντιοξειδωτικό Τσάι από Κρητικά Βότανα

Το Gretan Detox Tea της Nature’s Gold είναι ένα μείγμα από κρητικά βότανα με ευχάριστο άρωμα και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Το Cretan Detox Tea υποστηρίζει τη φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού, βοηθώντας τον οργανισμό να απελευθερώσει όλες τις επιβλαβείς τοξίνες που μπλοκάρουν τη σωστή λειτουργία του. Παροτρύνει τη σωστή και φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος, του λεμφικού και κυκλοφοριακού συστήματος.
Οι καλλιέργειες της Natures Gold Gretan γίνονται χωρίς χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων . Τα βότανά δεν υφίστανται καμία τεχνική επεξεργασία, καθώς όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας γίνονται κάτω από φυσικές συνθήκες, οδηγούνται στα σύγχρονα συσκευαστήρια, χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους.

Το Gretan Detox tea είναι φόρμουλα 28 ημερών, είναι ειδικά σχεδιασμένο να διαρκέσει και να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα σε 28 ημέρες. Το ρόφημα δίνει το χρόνο στο μεταβολισμό να ενεργοποιηθεί και παράλληλα να ξεκινήσει τις καύσεις, ενώ προσφέρει τόνωση και ευεξία στον οργανισμό. Με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση υπόσχεται, να σας χαρίσει γρήγορα αποτελέσματα! Έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και να καταστέλλει την όρεξη.

Μπορείτε να πιείτε το τσάι είτε ζεστό, είτε κρύο 2-3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα και να απολαύσετε τη μαγευτική γεύση και το έντονο άρωμά του.

 

Πηγές και αναφορές:

http://www.health24.com

https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/time-for-a-spring-cleanse

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.