Μειώστε τη Χοληστερίνη με «Όπλο» το Φαρμακείο της Φύσης

Μειώστε τη Χοληστερίνη με «Όπλο» το Φαρμακείο της Φύσης

Η χοληστερόλη είναι μια ουσία απαραίτητη στον οργανισμό μας, γιατί συμβάλλει στο σχηματισμό της κυτταρικής μεμβράνης, των ορμονών καθώς και άλλων ουσιών. Η χοληστερόλη παράγεται από τον οργανισμό μας, αλλά  προέρχεται και από την τροφή.

Η χοληστερόλη, όπως και τα τριγλυκερίδια, ανήκει στα λιπίδια. Συνήθως στις εξετάσεις αίματος μετράμε την ολική χοληστερίνη, την «κακή» χοληστερίνη (LDL) ή χαμηλής πυκνότητας και την «καλή» χοληστερίνη (ΗDL) ή υψηλής πυκνότητα.

Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένα από τα συχνότερα ιατρικά προβλήματα για το σύγχρονο άνθρωπο, καθώς οι υψηλές τιμές της μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες.

Τα βότανα που ρυθμίζουν τη χοληστερίνη
Αν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που βασίζετε στην σωστή διατροφή και την άσκηση. Εναλλακτικά, μπορείτε αξιοποιήσετε το φαρμακείο της φύσης, στο οποίο θα βρείτε πολλά βότανα για να παρασκευάσετε ροφήματα, που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε τη χοληστερίνη και να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας.


Ταραξάκο ή πικραλίδα
Το Ταραξάκο φέρεται να είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για τη τόνωση, αποτοξίνωση και ρύθμιση των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Βοηθάει στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μειώσει της χοληστερίνης, βελτιώνει τη λειτουργία των αδένων, συμβάλει στη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος και έχει θετική επίδραση σε όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Γαϊδουράγκαθο
Το πολύτιμο αυτό βότανο έχει βρεθεί ότι μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα ενώ έχει την ιδιότητα να διαλύει το λίπος που συσσωρεύεται στα αγγεία.

Πράσινο τσάι
Η πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς είναι ένα από τα οφέλη του πράσινου τσαγιού. Οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι βοηθούν στο να μπλοκάρουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη και βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση έως και δυο φλιτζανιού πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Αναζητήστε το βάμμα πράσινο τσάι στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα 

Ιβίσκος
Σε μελέτες που έγιναν διαπίστωσαν ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην έγκυρη εφημερίδα Journal of the Science of Food and Agriculture.Οι επιστήμονες βρήκαν ότι περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι επιφέρουν μείωση των κινδύνων, οι οποίοι καθίστανται εντονότεροι από τα λίπη που εισέρχονται στις αρτηρίες. Διεξήγαγαν μία μελέτη όπου παρατήρησαν τα αποτελέσματα που είχε το εκχύλισμα του ιβίσκου, στη χαμηλή πυκνότητα (περιεκτικότητα) λιποπρωτεϊνών, LDL ή "κακής" χοληστερόλη. Έτσι διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του ιβίσκου μειώνει σημαντικά τις εναποθέσεις λιπιδίων στις αρτηρίες και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Πεντάνευρο

Τα φύλλα του πεντάνευρου περιέχουν ουσίες που έχουν επίδραση στη μείωση των συνολικών λιπιδίων, των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης, και των λιποπρωτεϊνών στο αίμα και ενδείκνυνται ως προληπτικό για καρδιακές παθήσεις. Βοηθούν να καθαρίσει το σώμα από την περίσσεια της χοληστερόλης, ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, στο αίμα και δυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία.

Κανέλα

Η κανέλα είναι γνωστή για τη συμβολή της στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Έχει αποδειχθεί όμως ότι βοηθά και στη ρύθμιση της χοληστερίνης, καθώς μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες μισό κουταλάκι κανέλλας κάθε ημέρα δεν ρίχνει μόνο το σάκχαρο αλλά μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και 18% και τα τριγλικερίδια μέχρι 30%.

Δυόσμος
Ο δυόσμος μπλοκάρει την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι, ενώ παράλληλα χάρη σε ένα συστατικό του, τη μενθόλη, διευκολύνει την έκκριση των χολικών οξέων που μεταβολίζουν τα λιπαρά. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χολή ή το συκώτι σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωσή του.


Κόλιανδρου
Από τα πιο σημαντικά οφέλη του κόλιανδρου είναι η ικανότητά να καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, αφού διαθέτει πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή όπως η κουερσετίνη, η καμφερόλη, η ρομενίνη και η επινεφρίνη. Τα οξέα αυτά όχι μόνο μειώνουν αξιοσημείωτα τη συσσώρευση χοληστερόλης στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, αλλά επίσης:

• Αποτοξινώνουν το αίμα.
• Καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία.
• Συμβάλλουν στην καλή καρδιακή λειτουργία.
• Προλαμβάνουν τα εγκεφαλικά επεισόδια.
• Προωθούν την σωστή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.
• Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και αποτρέπει τη σύνθεση νέας χοληστερίνης. Επιπλέον, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ο τρόπο ζωής σας αλλάζει!
Για να βοηθήσετε στη μειώσει τη χοληστερίνη στο αίμα σας, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα υγιείς τρόπο ζωής

• Σταμάτα το κάπνισμα.
• Χάστε το υπερβολικό βάρος.
• Άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
• Τρώτε υγιεινά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων πλούσιων σε διαλυτές φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
• Περιορίστε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
• Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.
• Λάβετε μέτρα για να μειώσετε το άγχος.

Γνωρίστε το Θαυματουργό μείγμα της Nature's Gold τεσσάρων βοτάνων !

 

 
Πηγές και αναφορές:

https://www.healthline.com
https://www.hygeia.gr
https://blog.mercy.com/herbs-spices-heart-health

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.