Ο Ρόλος των Βαμμάτων στην Υγεία μας

Ο Ρόλος των Βαμμάτων στην Υγεία μας

 

Το βάμμα ονομάζεται το προϊόν που παίρνουμε όταν εμποτίζουμε βότανα σε αλκοόλ. Είναι σχετικά άγνωστο και συχνά παραβλέπετε ως μέθοδο λήψης φαρμάκων φυτικής προέλευσης. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι ή δεν γνωρίζουν τη χρήση τους. Αλλά το βάμμα είναι στην πραγματικότητα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα λήψης θεραπευτικών φυτών.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής του βοτάνου στο αλκοόλ, που στην ουσία είναι διαλύτης, διαχέεται μέρος των συστατικών του, χαρίζοντας στο αλκόολ τις ιδιότητες και τη δράση του. Ο ελάχιστός χρόνος εκχύλισης βοτάνου σε αλκόολ είναι περίπου 2 εβδομάδες, μπορεί όμως να παραταθεί έως και 6 μήνες (αυτό εξαρτάται από τα σκληρά μέρη, όπως ρίζες και φλοιούς). Για να γίνει ένα βάμμα δυνατό εξαρτάται πόσο διάστημα το βότανο είναι μέσα στο αλκοόλ. Το βάμμα των βοτάνων μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και 2 χρόνια μετά την παρασκευή του.

Πλεονεκτήματα Βάμματος

• Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του βάμματος είναι ότι πολλές φορές οι ρυθμοί και η δύσκολη καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να πίνουμε ένα και δυο ροφήματα με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να κάνουμε χρήση των θεραπευτικών βοτάνων. Τα βάμματα όμως μας γλυτώνουν από αυτή τη διαδικασία.
• Ένα βάμμα είναι πολύ πιο ισχυρό από ένα από αφέψημα 10 σταγόνες την ημέρα μας βοηθούν. Το αλκοολούχο διάλυμα βοτάνου απορροφάται πολύ πιο γρήγορα και ως εκ τούτου παράγει αποτελέσματα πιο γρήγορα από άλλες τις άλλες μεθόδους.
• Τα βάμματα έχουν διάρκειας ζωής δύο έως περισσότερα χρόνια, ενώ τα αφεψήματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε μια ήμερα.
• Ορισμένα βότανα είναι πιο ευεργετικά όταν λαμβάνονται φρέσκα, τα βάμματα είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει κάποιος φρέσκα, εκτός και αν κάνει τη συγκομιδή των φυτών καθημερινά.

Αναζητείστε βάμματα βοτάνων στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

Σημείωση

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα βάμματα φρέσκων βοτάνων που θα φτιάξεις στο σπίτι σου πρέπει, οπωσδήποτε, να είσαι σίγουρος ποιο ακριβώς είναι το βότανο που έχεις , αν κάνεις λάθος οι συνέπειες είναι επικίνδυνες. Καλό είναι να αγοράζουμε τα βότανα από πηγές που εγγυώνται κριτήρια ποιότητας- βιολογικής καλλιέργειας και γνησιότητας, την αρτιότητα των βοτάνων. 

 

''Τα Βάμματα δεν αποτελούν φάρμακα, ούτε τα υποκαθιστούν. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη λήψη τους''.